Sauna

sauna Een regelmatig saunabad is gezond voor jong en oud, pure ontspanning voor lichaam en geest.
Gun uzelf daarom een sauna en neem de tijd om af en toe op deze uiterst gezonde wijze te ontspannen, even weg uit de dagelijkske beslommeringen.

Een goed saunabad heeft invloed op het hele lichaamsorganisme. Het ontspant, het stimuleert het hart en de bloedsomloop en bevordert de stofwisseling. De bloeddruk wordt positief beïnvloed. Bovendien reinigt en versterkt een saunabad de huid op een natuurlijke wijze. Het lichaam wordt gehard door de regelmatige bloodstelling aan extreme temperatuurwisselingen waardoor het weerstandsverhogend werkt.

Biosauna met aromatherapie

biosauna
Turks Stoombad

stoombad Hierin is er een vochtige warmte van 47°C waardoor de huid grondig gereinigd wordt.
De hoge vochtigheidsgraad is zeer bevorderlijk voor de luchtwegen. Zeer efficiënt bij verkoudheden!
Bij ons hebt u keuze uit volgende aroma´s : eucalyptus, citroen, lavendel, rozemarijn, den en munt.
Infraroodsauna

De infraroodcabine geeft een weldadige warmte met een therapeutische werking af, waardoor pijnlijke spieren en gewrichten minder pijn zullen geven. De behandeling heeft ook een gunstige invloed op acne, eczeem en psoriasis.
Reiniging huid & Lichaam
De dieptewerking van de infraroodstralen stimuleert de stofwisseling en zorgt voor een intense doorbloeding van huid en spieren. Zuurstof en bouwstoffen worden beter door de spieren opgenomen en toxische stoffen worden sneller uit het lichaam verwijderd. Hierdoor worden huid en lichaam grondig gereinigd en men bekomt soepelere spieren, een zachte gezonde huid en een algemeen gevoel van behaaglijkheid.
Gezonde calorieverbranding
Infraroodwarmte is een vorm van energie die, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de warmtebron in een klassieke sauna, rechtstreeks objecten verwarmt in plaats van de lucht. Dit betekent dat op een veel lagere temperatuur en met minder energie, veel meer wordt getranspireerd. Dat transpiratievocht bestaat niet alleen uit water maar ook uit vet, cholesterol, zware metalen en andere schadelijke stoffen.

Jacuzzi

Onze jacuzzi beschikt over 46 jets, individueel regelbaar, 2 ligplaatsen en 3 zitplaatsen.

De jacuzzi geeft een weldadige werking op het lichaam en geest. Het nemen van een jacuzzi dompelt u onder in de drie essentiële elementen van de hydrotherapie : ontspannen en verzachten van vermoeide en pijnlijke spieren, wegnemen van stress en het verjongen van uw lichaam. U drijft zorgeloos in een oase van comfort, omgeven door de rustgevende krachten van warm water in beweging.

Verwarmd openluchtzwembad

Het buitenzwembad is verwarmd tot 26°C.
Ideaal om na de sauna geleidelijk aan af te koelen of om heerlijk in te relaxen.
Op het volledig afgesloten buitenterras kan u echt tot rust komen. ´s Avonds is het zwembad prachtig verlicht!